Joan Ørting

Elsker du virkelig dig selv?

“Hvis vi går helt ind i det, så bliver vi nødt til at tænke at min sjæl: mit arbejde - din sjæl: dit arbejde. Og når vi ligesom har styr på vores sjæl; hvem vi er, kender vores følelser og behov. Når vi ved, hvem vi selv er og står godt i vores eget lys, så kan vi begynde at være der for andre." (frit citeret)

Joan Ørting
Sexolog, parterapeut og forfatter


www.joanoerting.dk


Joan fortæller om hvordan hun lærte at elske sig selv og leve bevidst i sit parforhold. 

Joan har siden barnsben haft en stor selvtillid, både inden for teaterverdenen og i alle mulige andre dele af sit liv.

Derfor var det en overraskelse for hende selv, da hun i 50-års alderen for alvor opdagede, at hun led af dårligt selvværd. 

Hun fik stillet skarp på sin indre kritiker. Hun opdagede, hvordan den talte destruktivt til hende såvel som blev rettet udadtil mod hendes mand og andre. 

Samtidig skar Joans far hånden af hende, fordi han skammede sig over hende i medierne. Det var som om den indre kritiker i hende havde taget over, hvor hendes far havde sluppet. 

Hun startede en healingsproces på et kursus hos Louise Hay, hvor hun lærte mere om at lære at elske sig selv. 

Det inspirerede hende i at undervise andre i at øge deres selvværd samt skrive bogen "Elsk dig selv - og bliv elsket."

Selvom hun lærte en masse om sig selv stod hendes ægteskab ikke til at reddes, og Joans mand gik fra hende, da hun var 55 år.  Joan tog efterfølgende på et kursus hos David Deida, og blev særligt interesseret i det bevidste parforhold

Joan introducerer for lytteren forskellen på det traditionelle, det effektive og det bevidste parforhold. Hun forklarer, hvordan mange af os har brug for at blive mere bevidste i parforhold ved bl.a. at lære at arbejde som et team, lære at tage ansvar for vores egen seksualitet, følelser og traumer. Det kræver, at vi kan sige til såvel som fra. At vi taler åbent om alt. Også det erotiske liv. Her forklarer Joan forskellen på den feminine tilgang og maskuline tilgang til seksualitet, som er dominerende i samfundet.

Her lægger hun vægt på, at vi som samfund har været vant til at dyrke sex, der er meget målrettet. Vi har meget at lære om erotisk nydelse, som tager tid, altså den feminine tilgang.  

Joan taler om seksualitet ud fra en bevidst tilgang. Joans seneste bog, "De 5 erotiske sprog" er et værktøj i netop det bevidste parforhold til at kunne tale åbent og nysgerrigt sammen for at forstå vores egen og hinandens seksualitet. 

I 7 år boede Joan alene og lærte at klare sig selv påny. Det var en proces i at kende sig selv og sine værdier samt lære at stå i sit eget lys. Det var et nyt udgangspunkt og derfor tiltrak hun også en mand, der passede til, hvor hun er i dag. Hun føler sig forpligtiget til sin kæreste, som hun har haft i 2 år nu. Samtidig er Joans forhold til sin far healet i dag. Det var en berigende samtale, hvor jeg gik derfra med en masse ny viden og inspiration.

Sexolog, parterapeut og forfatter, Joan Ørting, fortæller her om sine 50'er, da hun blev prøvet for alvor. Hendes far afbrød kontakten til hende, hendes mand gik fra hende og hun var nær gået konkurs, da hendes mandlige medarbejder svigtede hende. I 7 år lærte hun selv at udfylde nogle af de her roller i sit eget liv. Det gjorde hun først og fremmest ved at lære at elske sig selv. I dette afsnit deler hun ud af sin viden og personlige erfaring med at heale selvværdet. Derudover uddyber hun hvad det bevidste parforhold er for en størrelse og hvordan vi som hele mennesker lærer at tage ansvar for os selv i et parforhold. Foredragsholder, brevkasseredaktør og tidligere tv-vært, Joan Ørting, er et kendt ansigt i medierne.

Åbn din foretrukne tjeneste

eller lyt her

Podcaster Soroush Zand
Mit formål med denne podcast-serie er at blive klogere på mine gæsters spiritualitet.
I bund og grund vil jeg gerne inspireres til selv at leve et mere helt liv.
Det samme vil jeg gerne give mine lyttere mulighed for.
Læs mere om mig
 

Tilmeld dig og hold dig opdateret

NYHEDSBREV


Støt med en mønt

Alle mine podcast-aktiviteter har været hobbybaserede og drevet med egne midler. Jeg takker alle mine støttere med et personligt takkebrev og evt. en lille gave, hvis de ønsker at støtte mig.

Du kan læse mere om hvordan her (åbner nyt vindue).

Podcast

Lyt med på "Sjæl", når samtaler om spiritualiet udfolder sig med interessante gæster.