Nillou Zoey Johannsen

En efterårsdag i oktober

"På en eller anden måde forstå hvor mirakuløst livet er og hvor hurtigt det egentlig kan gå galt. Og have en tilgivelse omkring det. Og en dyb respekt for dem, der vælger en livsvej som er lidt sværere end andre. Men virkelig at se virkeligheden fra et fuldstændig andet perspektiv. Det kan jo virkelig smadre ens hjerne i atomer, hvis man ikke er klar til det."                                                                                                                                                                               (Om Nillous oplevelse med "Liv mellem liv")

Nillou Zoey Johannsen
FORFATTER OG JOURNALIST

Bing B.

SPIRITUEL VEJLEDER


Nillou Zoey Johannsens debut-ungdomsroman, Øen – eller Newsha Farwans hemmelige dagbog, udkom sep. 2020, og fortæller en aktuel historie om flygtningepigen fra Iran. I afsnittet fortæller hun om sin relation til hovedpersonen samt om sine personlige udfordringer i barndommen og ungdommen, som mor og partner samt om rollen spiritualiteten har spillet hele hendes liv. Især hendes nylige skilsmisse og tur til Bali har udfordret hende. Nillou ville ikke være der, hvor hun er i dag, hvis det ikke var for hendes spirituelle praksis, der gav hende en indre ro, styrke og accept til at rumme tilværelsens mørke sider.

Efteråret var over os. Efter en dags rejse til hovedstaden med forskellige gøremål, var jeg egentlig ikke veloplagt til at føre en dyb filosofisk samtale. Og alligevel. Min kære kusine, Nillou, har længe været en god samtalepartner, som jeg kunne regne med, ville lede os på rette vej. 

Vores snakke har drejet sig om vores fælles interesse for spiritualitet og selvudvikling, som har næret mig igennem årene.

Nu var det tid til at dele hendes inspirerende erfaringer og tanker med omverdenen. Og hvilken bedre lejlighed end udgivelsen af hendes debut-ungdomsroman?

”Øen – eller Newsha Farwans hemmelige dagbog” har fået en god modtagelse i diverse medier siden udgivelsen d. 14. september 2020. Nillou har flittigt uddybet baggrunden for tilblivelsen af romanen ud fra bl.a. sit personlige liv, som hun fortæller åbent om. 

Hendes personlige fortællinger handler om den ensomme barndom, livet som flygtning, hvordan drømmerejsen til Bali med familien endte uventet, om hvordan hende og hendes eksmand kom igennem deres skilsmisse som venner, om hvordan hendes barndomstraumer har grebet langt ind i hendes voksenliv samt om hvordan hun har tacklet alt dette. Nillous spiritualitet voksede netop pga. disse udfordringer, til hvad den er i dag. 

Hun fortæller hudløst om de svære oplevelser, der har præget hendes liv, og samtidig er hun et sted i sit liv i dag, hvor hun kan se en meningen med, at livet ikke altid er en dans på roser.

Vores samtale foregik i København en grå eftermiddag i oktober, og var lige hvad jeg trængte til for at blive mindet om de vigtige ting i livet og få et godt grin. Jeg beundrer Nillou for hendes selvironi, humor og kompromisløshed overfor at bringe det autentiske frem i samtaler. 

Gode samtaler er som båle, vi kan varme os på, når vi går lidt og fryser her i efteråret. Især hvis de minder os om den indre varme, som vi alle indeholder.  

Åbn din foretrukne tjeneste

eller lyt her

Podcaster Soroush Zand
Mit formål med denne podcast-serie er at blive klogere på mine gæsters spiritualitet.
I bund og grund vil jeg gerne inspireres til selv at leve et mere helt liv.
Det samme vil jeg gerne give mine lyttere mulighed for.
Læs mere om mig
 

Tilmeld dig og hold dig opdateret

NYHEDSBREV


Støt med en mønt

Alle mine podcast-aktiviteter har været hobbybaserede og drevet med egne midler. Jeg takker alle mine støttere med et personligt takkebrev og evt. en lille gave, hvis de ønsker at støtte mig.

Du kan læse mere om hvordan her (åbner nyt vindue).

Podcast

Lyt med på "Sjæl", når samtaler om spiritualiet udfolder sig med interessante gæster.