Githa Ben-David

Kan stemmen være vejen til forløsning?

"Det var som om, jeg blev sunget oppefra. Jeg blev simpelthen connected med en kraft, der sang ned i mig." (om sin første oplevelse med Tonen fra Himlen)

Githa Ben-David
LYDTERAPEUT, SANGER, MUSIKER, KOMPONIST OG FORFATTER

Bing B.

SPIRITUEL VEJLEDER


Githa Ben-David har brugt over 30 år på at beskæftige sig med lydterapi, og hun kan i dag efter adskillige bogudgivelser om emnet konstatere, at vi stadig har meget at lære om kraften i vores egne stemmer.

Køreturen var smuk. Solen skinnede. Markerne strålede. Det var 1. september og himlen var blå, som sangen lyder. 

Jeg kørte ind i indkørslen på en landejendom omgivet af store frugttræer. Githa tog imod mig med åbne arme og viste mig rundt i sin frodige have.

Vi forsynede os med friske figner, saftige blommer, æbler og bær og gik ind i et anneks, som hun kaldte “Kirken” - et behageligt lyst rum, som var adskilt fra resten af ejendommen.

Stemningen i rummet emmede af fred. Der var lyst pga. de hvide vægge. Man kunne se den grønne have fra de store vinduer. For enden stod der en briks omgivet af smukke genstande og billeder, der fortalte, at der her var tale om et rum til fordybelse.


Githa havde advaret mig på forhånd om, at hun havde meget på hjertet. Det skulle vise sig at være sandt. Aldrig har min opgave som interviewer været lettere. 

Githa fortæller i interviewet om det indre møde med “Tonen fra Himlen”, der for første gang opstår i Indien, og som igangsætter nye opdagelser omkring brugen af stemmen i terapi. 

Man er ikke et øjeblik i tvivl om, at Githa er passioneret omkring sit arbejde. Det har også ført hende ad mange veje. Blandt andet bruger hun i dag en enkel forståelse af vores anatomi til at heale med stemmen.

Hun fortæller med humor om en anden vej, som musikken tog hende med på, da hun mere eller mindre tilfældigt fik succes som selvstændig med udgivelsen af "Tryllesange", som er musisk indlæring af tabeller for børn.  

Igennem hendes anekdoter, fletter glæderne og udfordringerne fra hendes personlige liv som mor sig ind i hendes arbejdsliv. Som hun selv siger det, så "hænger det hele sammen".

Måske er det dét, som jeg, og måske mange mennesker i dag, savner?

En følelse af sammenhæng imellem alle dele af éns selv. Selvom vi spiller mange roller i vores liv, så er vi jo den samme. Vi har brug for en indre integration af delene for at mærke helheden i os.

Og måske kan denne indre vished, omkring hvem man dybest set er, komme til udtryk i et passioneret liv?

Githa er i hvert fald passioneret. Og det var livsbekræftende og inspirerende at møde hende - tag et lyt selv. 

Åbn din foretrukne tjeneste

eller lyt her

Podcaster Soroush Zand
Mit formål med denne podcast-serie er at blive klogere på mine gæsters spiritualitet.
I bund og grund vil jeg gerne inspireres til selv at leve et mere helt liv.
Det samme vil jeg gerne give mine lyttere mulighed for.
Læs mere om mig
 

Tilmeld dig og hold dig opdateret

NYHEDSBREV


Støt med en mønt

Alle mine podcast-aktiviteter har været hobbybaserede og drevet med egne midler. Jeg takker alle mine støttere med et personligt takkebrev og evt. en lille gave, hvis de ønsker at støtte mig.

Du kan læse mere om hvordan her (åbner nyt vindue).

Podcast

Lyt med på "Sjæl", når samtaler om spiritualiet udfolder sig med interessante gæster.