Kisser Paludan

I juni 2020 fik jeg endelig mødt Kisser 

"Hver gang vi lader vores børns udvikling være en invitation til at heale det i os, som vi ikke har healet endnu, så fjerner vi nogle lag fra vores essens eller sjæl, så vi kan leve mere frit derfra."

Kisser Paludan
SPIRITUEL LÆRER, PSYKOLOG OG FORFATTER


Bing B.

SPIRITUEL VEJLEDER


Kisser Paludan fortæller engageret om, hvad bevidst forældreskab er ud fra sin faglige viden og personlige erfaring. Hendes pointer om forældres ansvar for deres personlige udvikling udfordrer den almene opfattelse af, hvad den gode opdragelse er. Hun beretter om personlig udvikling og psykologiske mekanismer i familierelationer, om tilgivelse og kærlighed i terapi og om spiritualitet i praksis.

Min lejet bil fik mig frem til Hellerup, som jeg bedst kendte som hjemsted for patriciavillaer, der husede ambassader. Vi havde skrevet sammen i månedsvis, men vi måtte udskyde vores aftale, da Corona-foråret var over Danmark. Men nu var det endelig tid.

Det var en smilende og venlig Kisser, der tog imod mig i døren og hjalp mig med at komme på plads med udstyret. Vi sammenlignede podcast-udstyr, og der var hurtigt en ærlig kommunikation.

Samtalen flød let og ubesværet, og Kisser fortalte åbent om sin fortid, familieliv og, ikke mindst, hendes passion som spirituel lærer, psykolog, forfatter og underviser. 

Det slog mig, at hun naturligt delte sit liv med en, som kan betragtes som fremmed, og viste mig en enorm tillid.

I samtalen blev jeg gang på gang overrasket over roen, der faldt over mig, når jeg lyttede til hende i stedet for at tænke på det næste spørgsmål. Det sjove var, at spørgsmålene kom ubesværet til mig, når jeg ikke planlagde dem.

Hun talte om spirituel kærlighed på en måde, så jeg fik lyst til at undersøge mere, hvad det er for en størrelse. Kissers spiritualitet virkede ret enkel uden at være overfladisk.  

Som forælder kan jeg ikke lade være med at tænke over, hvad jeg egentlig kunne gøre for at give min børn en god barndom, hvor de føler sig set og elsket. 

På hjemvejen på færgen faldt tankerne på forskellen mellem mine behov og børnenes behov samt den typiske fejl, når vi forveksler de to.  

Særligt efter at have mødt Kissers tilgang fra "Bevidst forældreskab", har jeg valgt at lægge større fokus på kærlighed fremfor korrekthed, når der opstår konflikter med børnene. Det føles godt, selvom det i starten gjorde mig utryg at ændre strategi. Men da min ældste "svarede tilbage" med at vise mig større omsorg, vidste jeg, at jeg er på rette vej.

Grundlæggende fik jeg en større tiltro til mig selv som far efter at have talt med hende. Jeg følte, at jeg faktisk gør det godt og anerkendte mig selv for det. Samtidig giver det også mig troen på, at jeg kan ændre de ting, som jeg ikke er tilfreds med.

Jeg er taknemlig for muligheden for at møde en dedikeret person, der tør sætter barren højt og vælger at tro på, at der findes andre veje for os, end hvad vores samfundskultur om forældreskab byder på.

Det slog mig under samtalen med Kisser, hvor vigtige emner hun adresserer. Jeg håber på, at andre er ligeså nysgerrige på hendes budskaber, som jeg er. Så har vores samtale også gjort en forskel for andre.  

Åbn din foretrukne tjeneste

eller lyt her

Podcaster Soroush Zand
Mit formål med denne podcast-serie er at blive klogere på mine gæsters spiritualitet.
I bund og grund vil jeg gerne inspireres til selv at leve et mere helt liv.
Det samme vil jeg gerne give mine lyttere mulighed for.
Læs mere om mig
 

Tilmeld dig og hold dig opdateret

NYHEDSBREV


Støt med en mønt

Alle mine podcast-aktiviteter har været hobbybaserede og drevet med egne midler. Jeg takker alle mine støttere med et personligt takkebrev og evt. en lille gave, hvis de ønsker at støtte mig.

Du kan læse mere om hvordan her (åbner nyt vindue).

Podcast

Lyt med på "Sjæl", når samtaler om spiritualiet udfolder sig med interessante gæster.