Lotte Bremer Dahl

Bliver vores spiritualitet endnu mere integreret,
når vi samtidig arbejder terapeutisk med os selv?

"Friheden er bevægelse... Det er den vigtigste motivation at huske på; at jeg er fri. Og at andre også er frie. Vi er alle sammen frie hele tiden"

Lotte Bremer Dahl
BUDDHISTISK ACHARYA

Bing B.

SPIRITUEL VEJLEDER


Lotte Bremer Dahl har i 8 år drevet en spirituel familievirksomhed sammen med sine døtre.
De har bygget et kursussted midt i skoven i Katrinedalen.

Det første der slog mig på Divine Life's hjemmeside var, at stedet var drevet af en familie. Derfor var nogle af mine første spørgsmål til Lotte, om man kan, og i så fald hvordan, samlet som familie arbejde sig ud af sine roller og mønstre fra opvæksten på en bevidst måde. 

Det er netop, hvad familien har arbejdet på, og det har betydet, at de alle skulle tage ansvaret på sig om at være ligeværdige voksne foruden deres roller som mor, datter og søster. De har brugt bl.a. Emotional Integration som metode. 

Lotte er en ildsjæl. Hun har sammen med sin mand, svigersøn og døtre skabt et unikt sted midt ude i skoven. Udover at etablere et hjem for dem selv, har deres motivation været at inspirere, så andre  kan få del i de store indre oplevelser, som deres undervisning danner rammen om.  


Det gik også op for mig, at der er noget andet usædvanligt ved Lotte; nemlig at Lotte inviterer sin kursister ind i sit hjem og oplever det som en dyb glæde at dele sit liv med andre. I nordeuropæisk kultur værner vi jo som bekendt om vores privatliv og personlige frihed. Men for Lotte er mennesker omkring hende en del af hendes spiritualitet.

Under samtalen minder Lotte mig indirekte om, at spiritualitet ikke må sættes på formel. Jeg kan mærke, hvordan mine spørgsmål kommer fra et sted med forventninger om det "rigtige" svar. Om den "rigtige" spirituelle tilgang. Gang på gang leder hun dog samtalen ind i et mere nuanceret og ærligt blik på de  spørgsmål, som jeg åbner op for. 

Så går det også op for mig, at Lottes spiritualitet hænger tæt sammen med 


integrationen af emotioner. Som hun siger det, så "...kan vi ikke være stærkere, end vi kan rumme vores egen sårbarhed". 

Det er en point, som hun vender tilbage til i løbet af vores samtale. Langsomt går det op for mig, hvad hun mener. Hun siger også, at lykken ligger i at rumme alt det, som vi er. Modsat den gængse opfattelse af at lykke fås ved at opnå et mål, som vi har sat os.  

Det er en inviterende måde, hun siger det på. Jeg kan mærke, at hun er vant til at vejlede på en medfølende måde. 

Vi taler om mange interessante tilgange til livet, som jeg kan tage med mig. 

Det er nærmest en julegave, jeg får med.


Åbn din foretrukne tjeneste

eller lyt her

Podcaster Soroush Zand
Mit formål med denne podcast-serie er at blive klogere på mine gæsters spiritualitet.
I bund og grund vil jeg gerne inspireres til selv at leve et mere helt liv.
Det samme vil jeg gerne give mine lyttere mulighed for.
Læs mere om mig
 

Tilmeld dig og hold dig opdateret

NYHEDSBREV


Støt med en mønt

Alle mine podcast-aktiviteter har været hobbybaserede og drevet med egne midler. Jeg takker alle mine støttere med et personligt takkebrev og evt. en lille gave, hvis de ønsker at støtte mig.

Du kan læse mere om hvordan her (åbner nyt vindue).

Podcast

Lyt med på "Sjæl", når samtaler om spiritualiet udfolder sig med interessante gæster.