Niels Henrik Nielsen

Jeg fik besøg i mit hjem på en regnvejrsdag

"Den store forskel er med hvilket menneskesyn, jeg ser på barnet. Ser jeg på barnet med den overbevisning, at det her er en åndelig individualitet på vej ind i livet med sin helt særlige opgave?"

Niels Henrik Nielsen
SKOLELÆRER, UNDERVISER PÅ STEINER LÆRER- OG PÆDAGOGSEMINARIE OG FORMAND FOR ANTROPOSOFISK SELSKAB

Bing B.

SPIRITUEL VEJLEDER


Niels Henrik Nielsen beretter om sit radikale valg om at tage på Camp Hill som ung, som blev et afgørende møde med antroposofien i praksis. I hans fortælling uddyber han med nedslag i egne oplevelser, hvordan antroposofien forvandlede sig for ham fra at være ideer til at blive en levende åndelig praksis.
Afsnittet handler også om musikkens spirituelle betydning, lærergerningen fra et spirituelt menneskesyn samt om frihed fra et åndeligt perspektiv.

Af en eller anden grund kom vi til at tale om Niels Henriks ungdom, før vi startede optagelsen.

Han fortalte om en vild værtshus-oplevelse, som blev skelsættende for, at han gik en ny retning og med tiden tog beslutningen om at tage på Camp Hill i Skotland efter gymnasietiden. 

Camp Hill blev hans første møde med antroposofien. Historien fra ungdommen stod som en kontrast til manden, der sad foran mig. Han udstrålede dannelse, afmålthed, humor og venlighed. 

Måske hang det sammen med hans baggrund som klassisk musiker?

Niels Henrik og jeg mødte hinanden ugen forinden på Audonicon, som vistnok kan siges at være hovedsædet for antroposofi-bevægelsen i Danmark. Jeg var kommet til at trykke på en knap på mixeren, som, blev årsagen til, at vi rykkede samtalen. 

Jeg har nu boet næsten 5 år i en antroposofisk-inspireret landsby (Hertha, 16 km vest for Aarhus). Ikke desto mindre er bevægelsen stadig ny for mig med sangene, højtiderne, fortællinger m.m.

Antroposofien både fascinerer mig og er fremmed for mig. Nu havde jeg muligheden for at få essensen af antroposofien frem i lyset. Det kom  til at vise sig, at jeg talte med den rette. 

Niels Henrik formåede under samtalen at afmystificere noget af antroposofien ved at fortælle ærligt om sit lærerliv, og samtidig åbne op for de filosofiske og åndelige tanker, der ligger til grund for bevægelsen. 

Vi var knap nok startet, før tiden var gået. Vi  blev enige om at mødes igen snart. 

Åbn din foretrukne tjeneste

eller lyt her

Podcaster Soroush Zand
Mit formål med denne podcast-serie er at blive klogere på mine gæsters spiritualitet.
I bund og grund vil jeg gerne inspireres til selv at leve et mere helt liv.
Det samme vil jeg gerne give mine lyttere mulighed for.
Læs mere om mig
 

Tilmeld dig og hold dig opdateret

NYHEDSBREV


Støt med en mønt

Alle mine podcast-aktiviteter har været hobbybaserede og drevet med egne midler. Jeg takker alle mine støttere med et personligt takkebrev og evt. en lille gave, hvis de ønsker at støtte mig.

Du kan læse mere om hvordan her (åbner nyt vindue).

Podcast

Lyt med på "Sjæl", når samtaler om spiritualiet udfolder sig med interessante gæster.